Stresi Yoga İle Yok Edin

25 Mayıs 2017

Stres ve kaygı son zamanlarda hepimizin yaşadığı içinden çıkamadığımız bir hal almaya başlayarak tüm enerjimizi alıyor. Günlük yaşam kalitemizi düşürmekle kalmayıp sürekli olarak endişe, panik halde olmamız kaslarımızın gerilmesine, baş ve omuz ağrılarının kronikleşmesine ve hatta farklı hastalıkların tetiklenmesine yol açıyor. Beden, beyin ve zihin üçlüsünü kontrol altına almamızı engelleyerek günlük hayatın zorlukları, koşuşturması içinde kaybolan biz, olumsuz duygu ve düşüncelerimizden dolayı bütün enerjimizi tüketiyoruz.

2015-11-02-1446504628-1544224-howsuccessfulpeoplebeatstresshp

Yoga, güçlü korkularla, hayal kırıklıkları ve günlük hayata dair alışılmış zorlukları geride bırakıp, ruhsal ve bedensel anlamda kısa sürede etkisini gösterecek rahatlamaya ulaşmanızı sağlar. Beden, zihin ve nefes egzersizleri ile günlük rutinlerin getireceği zorluklar ile baş edilebilmesini sağlayacak rahatlamaya ulaşabilmek için her gün uygulanan birkaç yoga egzersizi yeterli olacaktır. Yapılacak olan egzersizler ile, nefesin düzenlenmesine yardımcı olunur ve büyük kas gruplarındaki gerginlik güvenli bir şekilde serbest bırakılarak vücudun rahatlanması sağlanır. Vücut ve beyin taze kan ve oksijenle dolar, huzur ve rahatlık duygusu, kaygı ve stres duygularının önüne geçer.

doing-yoga

Rahatlama ile birlikte, sakinleşir, zamanı daha iyi kontrol edebilir, iş ve özel yaşamınızda doğru kararlar alabilmenize yardımcı olacak zihin ferahlığına ulaşırsınız. Modern yaşamın bize yansıması ile ortaya çıkan en büyük sorunlardan biri de kalitesiz ve düzenli uykudur. Yoga egzersizlerinin zihin ve beden açısından en önemli yansımalarından biri de uyku kalitesinin artmasında ve uyku düzensizliklerinin giderilmesinde görülebilir. Böylelikle yoganın sağladığı genel rahatlamaya, uykuya olan olumlu etkisi de eklendiğinde yaşam kalitenizin artışı kaçınılmaz olacaktır.

Young yoga instructor leading a class in stretching

Hayatımızın her evresinde bizi bekleyen sorun ve sorumluluklar olacağını biliyoruz. Önemli olan bu durum karmaşalarına bizim nasıl göğüs gereceğimiz olacaktır. Çünkü huzursuz bir zihin size hata yaptırabilir, kronikleşen ağrılarınız ise vücudunuzu yorarak sizi farklı hastalıklara itebilir. Kendinize ayıracağınız bir zaman diliminde uzmanlar eşliğinde ya da nerede olursanız olun pratik yoga duruşları ile yoga yapmak bu anlamda size büyük fayda sağlayacaktır.

anandayoga-punta-cana

 

Güne sabah yogası ile başlamak ya da her seviyeye uygun (Yin Yoga, Fit Yoga, Yin&Yang Yoga, Kundalini Yoga, Vinyasa Yoga) yoga egzersizleri ile bitirmek panik atak, anksiyete gibi hayatımızı ele geçiren rahatsızlıklardan sizi arındıracaktır.

Tara Yoga İzmir’de her seviyeye uygun yoga dersleri vermektedir. Bunlardan bazıları;

Sizlerde stüdyomuzu arayarak, web sitemiz yada sosyal medya hesaplarımızdan güncel olarak yayınladığımız ders programlarına bakarak, gün ve saatleri öğrenebilirsiniz.

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*