Kapha Dengeleyen Tarif: Kuşkonmazlı Safranlı Risotto- (Vata, Pitta ve Kapha için Uygun)

Bahar, kışın donukluğunu geride bırakmanın ve havadaki artan sıcağa ve neme uyum sağlamanın zamanıdır. Kuşkonmaz ve safranın taze, hafif ve kurutucu özellikleri, aylarca ağır kış yemekleri yedikten sonra hoş bir rahatlama sağlar. Kuşkonmazın meşhur idrar söktürücü yapısı, vücudun fazla sıvıyı atma ve kanı temizleme yeteneğini destekleyerek parlak cildi ve optimal enerji seviyelerini teşvik eder. Limon, kimyon ve karabiber, bunu sağlıklı sindirimi destekleyen dengeli bir öğün haline getirmek için doğru miktarda sıcaklık ekler. Bu tarif vata, pitta ve kapha için uygundur ve bir sonraki pikniğinizde bir grup arkadaşınıza veya ailenize hizmet etmek için idealdir.

Malzemeler;

2 bardak kuşkonmaz

¼ çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon tohumu

2 yemek kaşığı yağ(ghee ya da zeytinyağı)

1/2 limon (sadece suyu)

1 su bardağı risotto

2 tutam safran ipliği

½ çay kaşığı mineral tuz

Tarifi;

Safranı havanda ezin. Birkaç damla su ekleyin ve safran tamamen eriyene kadar öğütmeye devam edin. Ve 10 dk bekleyin.

1 litre suyu kaynatın ve daha düşük ateşe getirin. Kuşkonmazı temizleyin ve doğrayın.

Kimyon tohumlarını yağda büyük bir tencerede soteleyin. Kimyona risotto, kuşkonmaz, karabiber, safran ve limon ekleyin, tohumlar hala aromatikken – kahverengileşmeye başlamadan önce. 30 saniye daha soteleyin.

Tuz ve 1 su bardağı kaynar su ekleyin ve ateşe bırakın. Tüm suyu ekleyene kadar her beş dakikada bir 1 bardak kaynar su eklemeye devam edin. Pişirmek için risottoyu tadın. Yumuşak olmalı.

Klasik bir garnitür için isterseniz biraz parmesan ekleyin. Veganlar, ghee’yi hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı ile değiştirebilir.

Afiyet olsun ☺️

Kaynak : https://www.banyanbotanicals.com/info/blog-the-banyan-insight/details/asparagus-saffron-risotto/ *

*İngilizce’den Türkçe’ye çevrilmiştir.

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*