1. İlk 3 Nefes:

Yatağınızdan çıkmadan önce dikkatinizi nefesinize verin. İlk üç nefesinizi gözlemleyin. Nereden başlıyor, nerede son buluyor. Derin mi, sığ mı, hızlı mı yavaş mı? Nefeslerin hepsi aynı mı yoksa aralarında ufak farklılıklar var mı? Sonra bu farkındalıkla güne başlayın.

2. Telefonsuz sabah:

Yataktan kalkıp yüzünüzü yıkayana kadar sosyal medya kullanmamaya çalışın. Sabahın ilk 5 dksında dünyanın gürültüsünden zihninizi uzak tutmanın bu harika yöntemini deneyin.

3. Mindfulness Zili

Herhangi bir sesi Mindfulness zili olarak kullanın. Ne zaman bir telefon çalsa, bir kuş şarkı söylese, bir araba geçse, biri kahkaha atsa, gerçekten dinleyin ve sonra 5 sn de olsa nefesinize dönün.

4. Rutinler üstünde Mindfulness:

Gün içinde örneğin ne zaman eliniz telefonunuza gitse, önce dikkatinizi nefesinize çekmek için birkaç saniyenizi ayırın. 1 tane bile olsa bilinçli nefes alıp sonra telefona geçin.

5. Mindful Yürüyüş

Yürürken veya ayakta dururken vücudunuza dikkat edin. Duruşunu fark etmek için bir kaç saniye de olsa ayırın. Dikkatinizi ayaklarınızın altındaki zemine verin. Yürürken yüzünüzde, kollarınızda ve bacaklarınızdaki havayı, varsa esintiyi hissedin. Ve günde 1-2 dk bu pratiği deneyin.

6. Dinlemeye ve konuşmaya farkındalık getirin:

Söylenene karşı çıkmadan ya da katılmadan, hoşlanmayı ya da hoşnutsuzluğu işin içine sokmadan sadece dinlemeyi deneyin. sıran geldiğinde ne diyeceğinizi planlamadan dinlemeyi deneyin. Konuşurken, abarmadan, değiştirmeden ya da eksiltmeden sadece söylemeniz gerekenleri söylemeyi deneyin. Ve bu pratik sırasımnda zihnin ve vücudun nasıl hissettiğini gözlemleyin.

7. Günün Mindfulness Aktivitesi

Günlük rutinlerinizde her gün 1 aktivite seçip ona dikkatinizi getirmeyi alışkanlık haline getirin. Dişlerinizi fırçalamak, bulaşık yıkamak, saçlarınızı taramak, ayakkabınızı giymek, işinizi yapmak ya da aklınıza gelebilecek diğer gibi günlük aktiviteler gibi.

8. Yatmadan önce Mindfulness:

Geceleri uyumadan önce: birkaç dakikanızı ayırın ve yatağınızda uzanmış şekilde dikkatinizi nefesinize ve vücudunuza getirip nefes alışverişlerinizi 30’a kadar saymayı deneyin.

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*