Ayurvedik Akşam Rutini

Ayurvedik Bir Akşam Rutini

Akşam rutini kritik bir öneme sahiptir çünkü sabah rutini ile birlikte başarının temelini oluşturur. Bir akşam rutini, tutarlı bir akşam yemeği ve yatma zamanı oluşturmak kadar basit olabilir. Veya birkaç basit uygulamayı içerebilir. İşte dikkate alınması gereken bazı güzel şeyler:

1. Tutarlı Bir Akşam Yemeği Saatine Bağlı Kalın

İdeal olarak, akşam yemeğini, yatmadan önce yemeğimizin mideden tamamen çıkması için yeterince erken yiyin. Bu, vücudunuza akşam yemeği ve yatma zamanı arasında en az 2-3 saat izin vermek anlamına gelir. Aynı zamanda, alıştığımızdan daha hafif bir akşam yemeği yemek anlamına da gelebilir. Bu uygulamalar uygun sindirimi sağlar, gereksiz toksin birikimini önler ve sağlıklı uyku düzenini destekler. Uykuya hazırlanmak, sakinlik ve rahatlamak için akşam yemeğinden sonra kahve içmek yerine, papatya çayı, melisa çayı gibi çaylar için.

2. Triphala alın

Triphala, Vata, Pitta ve Kapha’yı dengeleyen üç meyveden oluşan geleneksel bir Ayurveda formülüdür. Dokuları yenileyip beslerken ve gençleştirirken sindirim sistemini nazikçe temizleme ve detoksifiye etme konusundaki eşsiz yeteneği nedeniyle saygı duyulur.

Yatmadan yaklaşık yarım saat önce 1/2 çay kaşığı triphala tozunu bir bardak taze kaynamış suda 10 dakika demleyin. Soğutun ve için. Veya bir bardak ılık su ile 2 triphala tableti alın.

3. Kısa Bir “Uyku Zamanı Rutini” Yaratın

Buradaki fikir, vücudunuza günün sona erdiğini ve yakında uyuyacağınıza dair sinyal vermeye yardımcı olan basit bir dizi olay yaratmaktır. Bu uygulama, uykuya teslim olma yeteneğimizi desteklemede inanılmaz derecede yardımcı olabilir. Bu faaliyetlerin bir günden diğerine tutarlı olması önemlidir. Bir yatma zamanı rutini aşağıdakileri içerebilir:

Diş fırçalamak
Yüz yıkamak
Ayakları yıkamak
Ayaklara ve saç derisine yağ uygulamak
Size hitap eden diğer yatıştırıcı, sakinleştirici aktiviteler

Not: Yatakta olmak ile uyumak arasındaki arzu edilen ilişkiyi bozduğu için yatakta kitap okumak tavsiye edilmez. Yatmadan önce okumayı seviyorsanız, yatağınız dışında belirli bir yer belirleyin ve keyfini çıkarın. Ancak yatmadan önce kitap okumanın gözleri ve zihni oldukça uyarıcı olabileceğini ve bu durumun sağlıklı uyku düzenini bozabileceğini unutmayın. Rahatsız uyku ile mücadele etme eğilimindeyseniz, uyku kalitenizde bir değişiklik fark edip etmediğinizi görmek için uyku kitabınızdan bir süreliğine vazgeçmeyi deneyebilirsiniz.

4. Tutarlı Bir Uyku Zamanı Oluşturun

Buradaki hile tutarlı olmaktır. Tahmin edilebilir uyku ve uyanma saatlerine sahip olmak, vücudumuzun doğal olarak günlük ritme uyum sağlamasına yardımcı olur. İstediğiniz uyanma saatine göre yatış saatinizi ayarlayın. Yetişkin bir insan için günlük 7-8 uyku yeterlidir. Bu, uyku ihtiyacımızı karşılamanın ve her gün uygun miktarda dinlenmeyi sağlamanın güzel bir yoludur.

5. Mevsimsel Ayarlamalar

Mevsimlerin her biri kendi benzersiz kişiliğiyle gelir. Doğanın döngüleriyle uyum içinde yaşamak için bilinçli bir çaba göstererek ve her yeni mevsimin gelişine uyum sağlamak için rutinlerimizde küçük ayarlamalar yaparak yıl boyunca iyileştirilmiş bir denge durumunu destekleyebiliriz.

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*