Yogada Aya Selam : Chandra Namaskar

1 Şubat 2017

Pek çoğumuz Surya Namaskar (Güneşe Selam) pratiğinde güneşin onurlandırılması, içten dışa ateşle ısınan, güçlendiren bir pratik olduğunu biliyoruz. Ancak az bilinen Chandra Namaskar (Aya Selam) nedir?

Chandra Namaskar (Aya Selam), Surya Namaskar (Güneşe Selam) serisinin tamamlanması durumudur. Güneş, sıcak ve dışa dönük ay ise serin ve içe dönüktür. Yumuşak hareketlerle bedeni sakinleştirir ve zihni dinlendirir. Yoğun ve yorucu geçen iş gününün ardından gevşemenizi sağlayarak canlandırıcı bir yoga pratiği yapmanızı sağlar.

Surya Namaskar (Güneşe Selam) yoga pratiğini sabah, güneş doğumundan hemen önceki bir saat “Brahma Muhutara”, “Tanrının Zamanı” olarak adlandırılan zihnin en huzurlu ve en berrak olduğu zamanda günün geçecek diğer zamanlarında daha sakin, sağlıklı ve huzurlu geçmesi için yapabilirsiniz.

Chandra Namaskar (Aya Selam) ise  Surya Namaskar’dan üretilen enerjiyi dengelemek için yapılan bir yoga pratiğidir. Stresi azaltır, yumuşak hareketlerle bedeni sakinleştirir ve zihni dinlendirir. Chandra Namaskar’ı ay’ı görebileceğiniz bir yerde yapabilir, iç mekanda iseniz mekanı mumlarla aydınlatabilirsiniz.

Başlangıç seviyesine uygun olan bu uygulamalarla kontrol, güç ve esneklik kazanarak güneş ve Ay’ın zıt enerjilerinin dengelenmesi hedeflenir.

 

Chandra Namaskar Duruşları

01-pranamasana 02-hasta-uttanasana 03-padahastasana 04-ardha-chandrasana 05-adho-mukha-svanasana 06-astanga-namaskara 07-buhujangasana 08-adho-mukha-svanasana 09-ardha-chandrasana 10-padahastasana 11-hasta-uttanasana 12-pranamasana

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*