Tara Yoga Kütüphane Serileri – Haftanın Önerisi: Buda’nın Beyni

Buda ve diğer büyük öğretmenler, diğer insanlarınki gibi birer beyinle doğdular ve sonra tıpkı dünyayı değiştirdikleri gibi zihinlerini de değiştirdiler.

Bugün bilim , düşüncelerimizin akışının zihnimizi nasıl şekillendirdiğini açıklamak için bir çok araştırma ve deney yapmakta. Nöroloji alanında çığır açan yeniliklerle binlerce yıllık meditasyon uygulamalarını bir araya getirerek siz de daha büyük mutluluk, sevgi ve bilgeliğe ulaşmak için zihninizi ve dolayısıyla beyninizi şekillendirebilirsiniz.

Dr. Rick Hanson ve Dr. Richard Mendius tarafından kaleme alınan Buda’nın Beyni kitabı , Buda’nın başlıca bilge öğretilerine son derece açık ve pratik bir erişim imkanı sunuyor biz okuyuculara. Bilimsel araştırmaların modern diliyle , içsel meditasyon pratiğinin kadim ve engin öğretilerine modern bir anlayış getirerek okuyucuyu zihnin gizemlerine açık olmaya davet ediyor.

Modern zamanlarda genellikle otomatik pilota geçiyor , sürekli birden fazla işle uğraşıyor ve hayatlarımızı dijital simülasyonla, aşırı bilgi yüklemesiyle ve beyinlerimizi strese sokan, yaşamlarımıza baskı yapan zaman çizelgeleri ile dolduruyoruz. Bu kaosun içinde duraklayacak zamanı bulmak, pek azımızın gerçekleştirdiği acil bir ihtiyaç halini aldı. Buda’nın Beyni, bizi derin bir nefes almaya ve kendimizi yavaşlatmamızı, beyinlerimizi dengelememizi ve birbirimizle ve kendimizle olan ilişkilerimizi iyileştirmemizi gerekli kılan nörolojik sebepleri düşünmeye davet ediyor.

Kitap Tavsiyesi:
Pelin Burcu Kaplan
@mutlutesadufler

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*