Bu Ayurvedik tonik tarifi hem daha iyi uyku için hem de genel canlılık oluşturmak için bir çare. Islatılmış badem, saf yağ, tatlı hurma ve çiğ bal kombinasyonu, besleyen ve canlılık oluşturan yiyecekler olan rasayanalar olarak kabul edilir. Rasa “öz” ya da “öz” olarak çevrilebilir ve Ayana “yol” olarak çevrilebilir – bu nedenle rasayanalar kelimenin tam anlamıyla sululuğa giden bir yoldur. Bu sulu canlılık, vücudumuza güç ve bağışıklık sağlayan ince öz olan Ojas olarak da bilinir. Hayatımızda stres, zayıf beslenme, düzensiz rutin, uyumsuz duygular ve sevgi dolu bağlantı eksikliği gibi pek çok şey Ojas’ı tüketir. Sağlıklı günlük rutinler oluşturmak, sağlıklı yapıcı gıdaları (taze tatlı meyveler ve sebzeler, tam tahıllar ve kuruyemişler / tohumlar ve yağ gibi sağlıklı yağlar gibi), meditasyon ve dikkatli hareketler dahil olmak üzere birçok besleyici aktivite, hayatımızdaki bu canlılık kaybını geri kazanmaya yardımcı olur. Ve doğanın ritimleriyle bağlantı kurarak zaman geçirmek. Tarifte tatlı ve biraz yağ ile eşleştirildiğinde dokulara nüfuz etmede daha etkili olan Ashwagandha kullanılmıştır.

Bu tarif, geceleri dinlendirici bir uykuya yardımcı olurken vücudun gün boyunca hayati enerjiyi muhafaza etmesini ve sürdürmesini sağlayan eşsiz bir adaptojenik bitki olan Ashwagandha’yı kullanır. Safran ayrıca üreme organlarını desteklemekten sinirleri gevşetmeye kadar pek çok faydası olan güçlü bir tıbbi baharattır. Biraz yağ ve çiğ balla birleştiğinde, sahip olduğu kurutma özelliklerini kendi başına dengeler. Uzun bir günün ardından rahatlamanıza ve derin uykuya hazırlanmanıza yardımcı olmak için yemekten sonra bu sıcak içeceği hazırlayın.

AYURVEDİK UYKU TONİĞİ

Hurma, badem, baharat ve ashwagandha içeren bir Ayurvedik ojas içeceği

Taze Badem Sütü

1 su bardağı çiğ badem, bir gece ıslatılmış

4 su bardağı filtrelenmiş su

tutam Himalaya pembe tuzu veya deniz tuzu

Bademleri bir kaseye koyun ve üzerini süzülmüş suyla kapatın. 6-8 saat veya bir gecede ıslatın. Süzün ve iyice durulayın, kabuklarını bademlerden ayırın, ardından bademleri yüksek hızlı karıştırıcıya koyun. Suyu ve bir tutam tuzu ekleyin. Pürüzsüz ve köpüklü olana kadar karıştırın. Hamuru sıvıdan ayırmak için bir fındık sütü torbası, tülbent veya başka bir ince gözenekli süzgeçten geçirin. Sütü hava geçirmez bir kapta buzdolabınızda 2-4 güne kadar saklayın.(1 litre süt)

Tonik (2 kişilik)

2 su bardağı taze badem sütü (veya tercihe göre organik süt)

1-2 çekirdeksiz hurma

1 çorba kaşığı ghee yağ

1 yemek kaşığı çiğ bal

½ çay kaşığı öğütülmüş kakule

2-3 iplik safran (veya bir tutam hindistan cevizi)

İsteğe bağlı: ¼ çay kaşığı ashwagandha tozu

Küçük bir tencerede badem sütünü kaynamadan ılık olana kadar hafifçe ısıtın. Bir karıştırıcıya aktarın ve kalan malzemeleri ekleyin. Kombine olana kadar karıştırın. Bir bardağa dökün ve yatmadan önce yavaşça yudumlayın.

Kaynak : https://vidyaliving.com/kitchen-apothecary-ayurvedic-sleep-tonic/

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*