Ayurvedik saat, doğal sirkadiyen ritmimizi beslemeyi amaçlayan 24 saatlik bir kılavuzdur.

24 saatlik bir süre boyunca her dosha (Vata, Pitta, Kapha) günün / gecenin belirli saatlerinde daha aktif hale gelir.

Bu Ayurvedik saat, her aktif dosha’yı kendi zamanında ve zihnimize, bedenimize ve ruhumuza en iyi şekilde hizmet etmek için hangi aktiviteleri yapmamız gerektiğini gösterir, böylece doğal ritmimize uyum sağlayabilir, bize uygun zamanlarda enerji, canlılık, dinlenme ve gençleşme sunarız.

Ayurveda ve diğer birçok Doğu tıp sistemi, doğanın ritmik dansına uygun yaşadığımızda, tam bir sağlık ve uzun ömür yaşayacağımızı öne sürüyor.

2 am – 6 am: Günün Vata saatleri. Aktiviteler hafif uyku,

eleme, meditasyon, görselleştirme, yaratıcılıktan oluşur.

06:00 – 10:00: Kapha günün saati. Enerji toplamanın, güne hazırlanmanın, tamamen atılmanın, hafif bir kahvaltı yapmanın ve biraz egzersiz yapmanın zamanı geldi.

10:00 – 14:00; Günün Pitta zamanı. Kendinizi organize etme, planlama ve harekete geçme zamanı. Agni / metabolizmanız gün ortasında en yüksek seviyededir, öğle yemeği günün en büyük öğünü olmalıdır.

14:00 – 18:00: Akşamın Vata zamanı. Akşamın erken saatlerinde hareket edin, sosyalleşin, son öğününüzü 18:00 civarı yiyin.

18:00 – 22:00: Kapha gecesi vakti. Bu, asimilasyon, yavaşlama, içeri girme ve uyumaya hazırlanmanın zamanıdır. Derin bir uykuya dalabilmeniz için saat 22: 00’ye kadar yatakta olmanız ve uykuya dalmanız tavsiye edilir. Derin dönüşüm ve şifanın gerçekleştiği yer 22.00-12.00 arasındadır.

22:00 – 02:00; Pitta zamanı. Derin asimilasyon, rüyalar ve bilinçaltı eylem.

Bu 24 saatlik kılavuzu bir düşünün ve bazı önerileri günlük rutininize nasıl uygulayabileceğinizi düşünün, böylece doğal sirkadiyen ritminizle çalışabilirsiniz, bu da hormonları dengelemeye, stresi azaltmaya ve sağlığınızı geliştirmeye yardımcı olur.

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*