Arabalarımıza Vücudumuzdan Daha Çok Önem Veriyor muyuz?” Garip bir şekilde gerçekten öyle düşünüyorum. Bir gün kalp krizi geçirerek kendimizi hastanede mahsur bırakmaktan çok, otoyolda bir yerde mahsur kalmaktan endişe duyuyoruz. Arabayı yanlış türde benzinle doldurmayız ama yine de kendi vücudumuzu yanlış türde yiyeceklerle doldururuz. Garajdayken aracımıza düzenli bakımlar için mola veriyoruz. Ama yemek yerken bile ara vermiyoruz. Ve sonra birkaç yıl içinde, sağlıklı beslenmemize rağmen nasıl bir hastalığa yakalanabileceğimizi merak ederiz. Bugün, daha iyi sağlık için yaşam tarzını değiştirmek ve kronik hastalıklardan kaçınmak için on basit Ayurveda İpuçları paylaşmak istiyorum.

Vücudunuzu sağlıklı tutmak ve hastalıklardan kaçınmak ve doğru yaşamak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Amacım bazı önerilerde bulunarak çabanızı artırmak, belki eksik bağlantıları eklemek. Aşağıda, eski doğal sağlık bilgeliğine dayanan on basit Ayurveda ipucu verilmiştir:

1. Uyanır uyanmaz ilk iş olarak bir bardak ılık-sıcak su için (kahve değil).

2. Vücut Yapınızı tanıyın. Her insan benzersiz bir şekilde fizyo-psikolojik yapı ile inşa edilmiştir. Yapınıza bağlı olarak, belirli yiyecekler ve aktiviteler sizin için diğerlerinden daha uygundur. Vücut tipinizi değerlendirmek için iletişim numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.

3. Yiyecekleri Vücut Yapınıza göre seçin. Gıda, vücudun ilk ilacıdır. Doğru gıdalarla temiz yemek, vücudunuzun hastalanmasını en baştan önlemeye yardımcı olur. Bir Ayurvedik konsültasyondan, vücut yapınıza göre önerilen şifalı otlar, baharatlar ve yiyeceklerin listesini içeren kişiselleştirilmiş bir Ayurvedik Diyet ve Yaşam Tarzı çizelgesi alın.

4. Yemek yemeyi bir ritüel haline getirin. Vücudunuza sevgiyle yemek sunarken hafif ve rahat bir zaman geçirmeye zaman ayırın. Dikkatli yemek yapın. Lezzetli tatlar ve besinlerle dolu her lokmanın tadını çıkarırken bedeniniz ve zihninizle bağlantı kurun. İş, internet, TV ve diğer kesintilerle bağlantınızı kesin. Araştırmalar, yemek yerken bu aktivitelerle dikkatimiz dağıldığında, farkında olmadan daha fazla yemek yiyerek kilo aldığınızı ve/veya yemek besleyici maddelerle dolu olsa bile yemeğinizden daha az besin emdiğinizi göstermiştir. Zihninizin rahatlamasına ve keyfini çıkarmasına izin verin!

5. Optimum sindirim için bir yemekten sonra midenizin yarısı “katı”, dörtte biri sıvı ve dörtte biri “hava” ile dolu olmalıdır.

6. Öğünler arasında 4-5 saat bekleyin. Mümkün olduğunda, bir aile veya arkadaş grubu ile günde en az bir öğün yemek yiyin.

7. Yemeklerle birlikte çok az su için. Yaklaşık 45 dakika bekleyin ve bol miktarda su için. KESİNLİKLE yemeklerden hemen önce, yemek sırasında ve yemekten hemen sonra buzlu su/içecek içmeyin. Buzlu su, sindirim ateşinizi tehlikeye atarak yavaş veya verimsiz sindirime neden olur.

8. Vücut Yapınıza göre haftada en az bir kez vücudunuza Yağlama (Ayurveda Masajı) yapın. Ayurvedik Masaj, hafif masaj hareketleriyle tüm vücudunuza sevgi dolu bir yağ uygulamasıdır. Duş almadan önce yağı 25 dakika bekletin. Bu, yaşlanmayı yavaşlatırken vücudunuzu besler.

9. Haftada 2-3 kez egzersiz. Bu yeni bir şey değil; ancak, ekstra motivasyona ve hatırlatmaya ihtiyacı olan bazılarımız için bunu eklemek istiyorum. Spor salonumda düzenli olarak zorlukla yürüyebilen bazı insanlarla tanışıyorum ama onlar orada işlerini yapıyorlar. Onlara geri kalanımız için sadece saf ilham diyorum. Aerobik, spor, yürüyüş, yoga, ağırlıklar ve diğer direnç egzersizlerinin hepsi iyidir. Egzersizlerinizi vücut durumunuza ve hedeflerinize göre seçin.

10. Günlük ve haftalık bir rutin oluşturun! EN önemli kısım-

Küçük Ayurveda İpuçlarını Uyguladığınızı ve Büyük Sağlık Faydaları Aldığınızı Hayal Edin

Bu basit ayurveda ipuçlarıyla, “hayatınız boyunca yolculuğunuz için aracınız” olan bedeninize dikkat ettiğiniz hayatınızı hayal edin. Canlı bir sağlıkla yaşayacaksınız; anlamlı sağlıklı ilişkiler yaratmak; sorumluluklarınızı üstlenirken enerji patlaması; tüm potansiyeliyle hayattan zevk almak; ve sizi çevreleyen herkese mutluluk yayarak başkalarında sağlık yaratmak. Obezite, diyabet, anksiyete bozuklukları, depresyon gibi kronik hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıkları önlersiniz. Ekonomik olarak, farmasötik ilaçlara ihtiyaç duymadan çok para biriktirirsiniz.

Ve unutmayalım, sentetik uyuşturucu kullanmaktan kaynaklanan tehlikeli yan etkilerden kaçınırsınız.

Doğal Ayurveda ipuçları, gerçek koruyucu bakım sunar ve doğal olarak sağlık ve zindeliği destekler.

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*