Daha önce belki ‘yağ çekme’ yi duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz…

Yağ Çekme nedir ve sizin için iyi mi? Ağız hijyeni ve diş sağlığını iyileştirmek, temiz cildi teşvik etmek, enerjiyi artırmak ve çok daha fazlasını yapmak için uçucu yağlar ile Yağ Çekmenin 6 Sağlıklı Faydası hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Vücudunuzun en kirli yeri neresi? Ne düşündüğünü biliyorum ama tahmin ettiğiniz yer değil.

Bilmek istiyor musunuz ? :)) Ağzında. Dilinizin arkasında, vücudunuzun herhangi bir yerinde olduğundan daha fazla bakteri bulunur.

Bir dahaki sefere birine öpücük verdiğinizde bunu düşün. :))

Dişlerinizi Fırçalamak Neden Yeterli Değildir?

Çoğu diş macunu, diş ve diş etlerindeki mikroorganizmaları ve bakterileri temizlemek için diş minesini florür veya aşındırıcı tuzlarla sertleştirerek çürükleri önlemeye çalışır.

Sorun şu ki, bu yeterli değil. Fırçalama eylemi bakterilerin yaklaşık %40-70’ini yok eder (ne kadar iyi fırçaladığınıza bağlı olarak), ancak geride kalan bakteriler ağzınızda çoğalır.

Peki ne yapabilirsiniz?

Ben yağ çekmeyi seviyorum. Dişlerinizi, diş etlerinizi ve genel sağlığınızı güçlendirmeye niyetliyseniz yağ çekmeyi sabah rutuniniz haline getirebilirsiniz.

Eski bir Ayurvedik teknik olan yağ çekme, toksinleri vücuttan “çekerek” diş sağlığı ve genel sağlık için binlerce yıldır kullanılmaktadır.

Yağ çekme, sadece yağ çekmeyi içerir (geleneksel olarak susam yağı kullanılır) Ben, Hindistan cevizi yağını tercih ediyorum çünkü tadı daha güzel ve hindistancevizi yağının sağlığa birçok faydası var. Ağızda yaklaşık 20 dakika süren bu işlem ama yani toksin ve bakterileri dişlerden ve ağızdan uzaklaştırır.

Yağ Çekmenin Sağlığa Faydaları

1. Boşlukları önlemeye yardımcı olur

Yağ çekme, diş çürümesine neden olan Streptococcus mutans bakterisini azaltarak çürük oluşumunu engelleyebilir. Ayrıca plak birikimini ve diş eti iltihabı oluşumunu da azaltır.

2. Dişleri beyazlatır

Mağazadaki diş beyazlatıcıları unutun – şüpheli içerikler ve sert kimyasallarla dolular. Yağ çekme, dişlerinizin soluk, sarı bir renge sahip olmasına neden olan bakterileri dişlerinizden uzaklaştıracak doğal antibiyotik elementlere sahiptir.

3. Nefesi tazeler

Yağın kendi kendine çekilmesi, ağız kokusuna ve ağız kokusuna neden olan bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Evet, gerçekten. Sadece hindistancevizi yağını ağzınızda gezdirmek bunu yapabilir.

4. Temiz, sağlıklı cildi destekler

Karaciğer vücudun toksinleri parçalamasına ve vücuttan atmasına yardımcı olur. Ve eğer banyoda (ister kakanızda ister çişinizde) dışarı çıkmazsa, vücut bunu yapmanın başka yollarını bulacaktır – örneğin bunu yapmak için vücuttaki diğer organları (cilt gibi) devreye sokmak gibi. Lekeler ve sivilceler genellikle vücudun detoks yapmak için cildi kullandığının bir işaretidir.

Yağ çekme, toksinlerin cilt yoluyla lekeler ve akne yoluyla serbest bırakılmasından önce vücudun detoks yapmasına yardımcı olur ve bu da daha temiz ve sağlıklı bir cilde yol açar.

5. Enerji seviyelerini arttırır

Toksinleri vücuttan atmak çok fazla iş gerektirir. Yağ çekme aslında enerjiyi artırmaya yardımcı olabilir, çünkü bu toksinleri ortadan kaldırmak için vücudu stresten kurtarır. Vücut enerjisini korur, bu da size bir şeyler yapmak için daha fazla enerji verir.

6. Vücudu doğal olarak detoksifiye eder

Hindistan cevizi yağını 10-20 dakika ağzınızda gezdirmek, toksinleri vücuttan “çekmeye” yardımcı olabilir. Bu, vücudun doğal olarak detoks yapmasına ve dişleri ve diş etlerini sağlıklı tutmasına yardımcı olur.

Yağ Çekmek İçin En İyi Yağlar Nelerdir?

İnsanların kullandığı yağlar arasında geleneksel olarak kullanılan susam yağı ve ayçiçek yağı, hindistancevizi yağı, zeytinyağı ve palmiye yağı gibi modern seçenekler bulunur. Bu seçeneklerden birçoğu, antiviral, antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle yağ çekme için hindistancevizi yağını tercih eder.

Uçucu Yağlarla Yağ Çekme

Deneyimi daha lezzetli hale getirmek için hindistancevizi yağına uçucu yağlar ekleyebilirsiniz. Uçucu yağlar güzel bir lezzet sağlar (bunlar gibi gıda sınıfı uçucu yağlar aldığınızdan emin olun) ve tadı da ferahlatıcıdır.

1. Nane esansiyel yağı naneli ve ferahlatıcıdır.

2. Limon esansiyel yağı canlandırıcıdır. Sabahları ilk iş olarak limon yağı ile yağ çekmeyi seviyorum çünkü çok ferahlatıcı.

3. Citrus Fresh esansiyel yağı, portakal, mandalina, mandalina, greyfurt, limon ve nane esansiyel yağlarının rahatlatıcı, sakinleştirici bir karışımıdır.

4. Greyfurt esansiyel yağı, greyfurt suyunun ekşi tadı olmadan ferahlatıcıdır.

5. Tarçın esansiyel yağı lezzette biraz yumruk sağlar, bu yüzden sabah ilk iş beni uyandırmayı seviyorum. Ayrıca Thieves karışımını da severim (tarçın, karanfil, okaliptüs, biberiye ve limon esansiyel yağları ile yapılır).

Yağ Çekme Nasıl Yapılır?

Sadece 1 tatlı kaşığı yağ alın (Hindistan cevizi yağını tercih ederim ve kaşığa 1-2 damla esans yağı eklemeyi severim) ve 20 dakika ağzınızda çalkalayın. Çeneniz yorulursa, sert bir şekilde çalkalıyor olabilirsiniz. Her dakika ağızda sadece birkaç kez çalkalamak iyidir.

20 dakika sonra yağı tuvalete tükürün. Dişlerinizdeki tüm bakteri ve kirleticileri içerdiğinden yağı yutmayın. Yağı lavaboya tükürmek tesisat sorunlarına neden olabilir, bu nedenle tuvalete ya da çöpe tükürmek en iyisidir.

Ağzınızı ılık suyla çalkalayın.

Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın.

Yağ Çekme İpuçları

Yağ çekmeden önce dişlerinizi fırçalamanıza gerek yoktur, çünkü uygulama ağızdan yiyecek ve bakterileri uzaklaştıracaktır. Ancak ağızdan atılan tüm toksinlerin atıldığından emin olmak için daha sonra fırçalamak önemlidir.

Yağ çekme, sabahları, kahvaltıdan veya içecek bir şey yapmadan önce yapıldığında en etkilidir. Zaman geçirmek için ev işleri yapın veya duş alın.

Yağ çekme, günde 1-3 kez yapmak güvenlidir.

3-5 gün sonra yağ çekmenin etkilerini fark edebilmelisiniz.

Yağı ağzınızda çalkaladıktan sonra asla yutmayın. Rejimin bakteri ve toksinleri çektiğini ve bu nedenle yutmanın potansiyel zarara neden olabileceğini unutmayın.

Zararlı katkı maddeleri içerebilecekleri için asla gıda sınıfı olmayan yağlar kullanmayın.

Zaman içinde test edilmiş alışkanlıkları, özellikle de mevcut diş sağlığı rutininizi asla yağ çekme ile değiştirmeyin. Bunun yerine, ağız bakımı alışkanlıklarına ek olarak kullanın.

Organik soğuk sıkım hindistan cevizi yağını nereden alacağınızı bilmiyorsanız benim güvenle alıp kullandığım marka için

aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://shopier.com/5845871

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*