Hangi Yoga?

27 Aralık 2016

Yoga yapmak istiyorsunuz.

Ancak beklentinizi karşılaması konusunda kafanızda bazı sorular var. Ama size güzel bir haberimiz var çünkü her hedef yogadan geçiyor. Kilo vermek ve fit olmak, sağlıklı bir yaşam, yüksek farkındalıklı yaşamak ve her geçen gün artan stresinizi minimize edebilmek için ve hatta hamile iseniz bebeğiniz ve sizin için yoga yapmak çok keyifli olacak.

Şimdi yoga stillerine bir göz atalım ve sizin için en uygun yoga çeşidini bulalım isterseniz

 ocdapm0   
Temel Yoga
Yoga pozlarının fiziksel ve enerjetik hizalarının, meditasyonun ve nefes tekniklerinin detaylı öğretildiği yoga dersidir.

Yoga ile yeni tanışanlar yada detay öğrenmek isteyenler için uygundur. Bu derslere 1 ay içerisinde en az 8 kez katılımınız ile hem bedensel hem zihinsel olarak orta-ileri seviye derslere geçmek için bir zemin hazırlamış olursunuz.

Başlangıç seviyesi öğrencilerine uygun olmakla birlikte her seviyedeki öğrenciler girebilir.

Kazanımları : Esneklik, Huzur, Dinginlik

ocdbjp0   

Yoga Shred

Yoga Shred dersi ile kardiyo, yağ yakımı, esneme, hormon dengeleme ve detoks hepsi bir arada yaşanmakta ve deneyimlenmektedir. Her seviye uygulayıcısının yapabileceği temel pozlarla kısa yüksek tempolu, güçlendiren, etkili ve derin bir yoga pratiğidir.

Kazanımları : Hormon Dengeleme, Yağ Yakımı, Esneme, Kardiyo

ocdc1a0

Hatha Yoga

Yogaya yeni başlayanlar ve pozları yeniden yapılandırmak isteyenlere uygun, küçük sekanslar kısa akışlar yaratarak hareketleri tek tek temelden oluştururken, beden ve nefes farkındalığını geliştirmeyi hedefleyen bir derstir.

Kazanımları : Rahatlık, Başlangıç, Güç, Nefes
ocdbnd0                                      
Yin Yoga

Kasları tamamen rahat bırakarak eklemlerin sağlığına ve bağ dokunun rahatlamasına yönelik uygulanan bir derstir. Aktif olmayan asanalarda 3-5 dakika arasında genelde yerdeki pozlarda kasları pasif tutarak kalınır. Ders sonunda tüm beden masaj yapılmış gibi rahatlama ve derin gevşeme hissine ulaşır. Başlangıç seviyesi öğrencileri için de uygun olduğu gibi tüm seviyedeki öğrenciler yin yoga dersine katılabilirler.

Kazanımları : Dinginlik, Sakinlik, Esneklik

ocdbus0

Kundalini Yoga

Kundalini bir dönüşüm yogasıdır. Kişide var olan dengeleyici enerji potansiyelini hızlı bir şekilde ortaya çıkaran bu yoga stili, Hindistan’ın geleneksel nefes ve hareket teknikleri ile bedensel ve zihinle blokajları şifalar.

Kundalini yoga pratiğinin amacı farkındalığımızı arttırmak, bilinç enerjimizi uyandırmak, kendimizi inandırdığımız sınırlamalara ışık tutup zihnimizin girdabından kurtulmak ve sezgisel bilincimiz ile yaşamayı öğretmektir. Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye her yaşta ve fiziksel kondisyonda kişi için uygun olan bir stildir. Daha önce hiç yoga yapmamış olsanız bile fiziksel kondisyon yaş ve deneyimi etkilemez.

Kazanımları : Arınma, Sakinleşme

 

ocdbrw0

 

Yin Yang Yoga

Yoga asanalarının bazıları kaslara, bazıları ise bağ dokulara ve eklemlere yöneliktir. Kaslar yangdır, hareketlidir, ritmik hareketleri severler. Bağ dokular yindir, ritmik hareketlerle zarar görürler. Uzun süreli duruşlarla esnerler. Kısaca bu derste yin ve yangın dengesi içinde kimi zaman nefesle akılırken kimi zaman da kendi nefesinizin dinginliği içerisinde kalıyor olacaksınız. Bedeni ve kasları rahatlatıcı etkisi yüksek, ne çok pasif ne de çok hızlı ritmik bir derstir. Tüm seviyedeki öğrencilere uygundur.

Kazanımları : Keşif, Dinginlik, Sakinlik, Esneklik,

       ocdaq70 

Yoga Terapi

Nefesle kalıp yumuşak akışlar yapılır. Nefesle birlikte yapılan basit akışlarla yani poza girip çıkarak hatta bazen pozda birkaç nefes kalarak kasılı kasların gevşemesi ve zayıf kasların güçlenmesiyle bu bölgelere olan sirkülasyon artar. Bununla bağlantılı olarak beden hareket ve esnekliliğini geri kazanacak, duruş iyileşecek, iskelet sistemi yeniden hizalanacak ve sinir-kas sistemi mevcut hareket kalıplarının farkına vararak daha fonksiyonel hareket kalıplarını öğrenecek.

Bel fıtığı, siyatik, kamburluk, skolyoz, dişleri sıkmak ve boyun fıtığı derslerde kendiniz için bir şeyler bulabilirsiniz. Belirli bir sorununuz olmasa da alt ve üst omurganın güçlenmesi ve esnekliği için uygundur. Her yaş ve her seviye öğrenciler katılabilir.

Kazanımları : Alt ve üst omurganın güçlenmesini ve esnekliğini arttırır.

  shutterstock_302489990-prenatal-yoga-woman-sittting-1697x1129

Hamile Yogası

Hamile yogası, hamilelikte uygulayacağınız en güvenli ve rahatlatıcı çalışmadır. Bebeğiniz ve sizin için yararlı egzersiz ve nefes çalışmalarından oluşur. Bu bedensel egzersizler ve nefes çalışmaları;

* Hamilelik sürecinde yaşanan fiziksel, metabolik ve duygusal değişimlere uyum sağlamayı kolaylaştırır.
* Vücudunuzun merkezi bölgesi güçlenir, böylece denge korunur ve duruş bozukluğu giderilir.
* Hamilelikte yaşanabilen varis ağrılarının hafiflemesini sağlar.
* Rahat bir uyku getirir.
* Ruhsal olarak rahatlama sağlar. Stres ve gerginliği azaltır.
* Pelvis ve kalça eklemlerini güçlendirir. Duruşlar sayesinde rahat bir hamilelik süreci izlenir.
* Doğru nefes çalışmaları ile doğumunuzun rahat ve kontrollü geçmesi sağlanır.

Kendinize ve bebeğinize vereceğiniz en değerli hediye iyi ve doğru nefes almayı öğrenmektir.

Kazanımları : Rahatlık, Huzur, Nefes, Meditasyon, Hazırlık,
   ocd9rz0                                         
Ritmik Vinyasa

İleri seviye yoga pozlarının çalışıldığı, güçlendirici, ritmi biraz yüksek akış dersidir. Bedenin temposunu arttırarak hissedilen nabız, yani atım ve nefes örgüsüyle salınım vurgulanır. Her ders  oluşturulan farklı akışlarla beden ısınarak açılır, esner, eklemlere yük vermeden ileri seviye pozlar için meditatif  bir şekilde hazırlanmış olur. Katılımcıların en az 8 ders başlangıç seviye derslere girmiş olmaları önerilir.

Kazanımları : Esneklik, İçsel Sakinlik, Omurga ve kas sisteminin güçlenmesi,

ocd98i0

Ashtanga Yoga

Nefesle senkronize edilen asanalar, dinamik bir akış içerisinde belirli bir sırayla gerçekleştirilir. Kendine özgü bir nefes (Ujjayı) tekniği, enerji kilitleri (Bandhas) ve bakış noktası (Dristhi) teknikleriyle, akış ve nefesin birlikteliği ve duyuların ve bakışın dışsal olandan içsel olana çevrilmesiyle uygulayıcı “Tristana” ya ulaşmayı hedefler.

Yoganın bu talepkar formunu kendi pratiğiniz için deneyimlemek isterseniz; stüdyomuzda sadece ileri seviye değil, orta seviye  öğrencilerimiz için de zaman içinde ilerleme sağlayacak bir sistem de sunuyoruz .

Kazanımları : Dayanıklılık, Güç, Esneklik, İçsellik
      yoga-for-anxiety-in-kids
Çocuk Yogası

Günümüzde çocuklar çalışan ebeveynler , okul baskısı , rekabetçi spor aktiviteleri, alışveriş merkezleri ve dijital oyun dünyasının içinde yaşıyorlar. Yaşamlarındaki bu karmaşa onların doğuştan gelen sevinçli ve huzurlu yanlarına zarar verirken erken yaşta onları stresle karşı karşıya getiriyor. Stres ise çocukları doğal hallerinden uzaklaştırıyor.

Çocuklar, yoga ile kendi doğal hallerinde kalıp iç dünyalarını zenginleştirip olumsuz dışsal faktörlere karşı kalkan oluşturur. Doğal içsel mekanizmalarına kavuşmaları, onları daha üretken ve daha başarılı bireyler haline getirir. Peki ülkemizde ve dünyada yogayı okul içinde veya okul dışında olmak üzere var olan tüm spor dallarından, baleden , jimnastikten, satrançtan, dramadan ve pek çok benzeri aktiviteden ayıran en önemli unsur nedir?

Tüm branş derslerini bir tohum olarak düşünecek olursak, ve yogayı da o tohumların ekildiği toprağın gübresi olarak ele alırsak şöyle bir sonuç ortaya çıkarabiliriz. Toprak ne kadar bereketli ise üzerinde yeşerecek tohumlar bir o kadar sağlıklı ve bereketli olur. Stüdyomuza çocuklarınızı getirip yogayla tanışmalarına vesile olursanız toprakla yeşerecek tohumlara katkıda bulunmuş olursunuz.

Kazanımları : Eğlence, Disiplin, Kendine Güven, Empati, Konsantrasyon, Esneklik, Denge

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*