Çocuk Yogası ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Jimnastik, yüzme, dans, dövüş sanatları, basketbol, futbol. . . Ebeveynlerin çocukları için fiziksel, hareket temelli, okul dışı etkinlikler için birçok seçenekleri mevcut. Peki yogayı farklı kılan nedir? Ve çocuk yogası ile ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?

Yoga, hem zihne hem de bedene bilinç, güç ve esneklik kazandırarak sağlık ve esenlik yaratmaya yardımcı olan eski bir bilimdir. Yoga, fizik kabiliyetine bakılmaksızın her uygulayıcıya faydalarını sağlayan eşitlikçi bir uygulamadır. Yoga duruşları veya asanalar, her yaştan ve birçok farklı sağlık ve zindelik durumundaki insanlar tarafından uygulanabilir. Uygulayıcılar, stres, ağrı giderme, gelişmiş dolaşım ve sindirim, daha iyi vücut uyumluluğu, konsantrasyonun artması, daha derin ve daha rahat nefes alma ile esenlik ve iç huzur duygusu gibi nedenlerle uzun süredir yoga ile ilgilenmektedir. Asıl soru şudur: Yoganın bu faydaları çocuklar için de uygundur mu? Tara Yoga İzmir’de cevap Evet ve evetten çok daha fazlası!

cocuk-yogasi

Çocuklar için Yoga, çocukların eğlenceli, rekabet edilmeyen bir ortamda önemli beceriler geliştirmeleri için eğlenceli bir yoldur.
Küçük yaşlarda bile çocuklar üzerinde, genellikle okulda dersler ve toplumsal olarak baskı oluşurken bir de rekabetçi organize spor baskısı altında zorluk çekebilirler. Çocuklar için bu durumun olumsuz bir hale gelmesi oldukça kolaydır ve bu nedenle büyüdükçe kendilerine olan güvenlerini kaybetmeleri olasıdır. Bu durum karşısında yoga mükemmel bir çözümdür; Yoga eğitimlerinde çocuklar hiçbir nedenle yarışa girmez ve yargılanmaz.
Tara Yoga İzmir Çocuk Yoga Eğitimlerinde doğaçlama ve planlı yapı arasında bir denge vardır, böylece çocuklar kendilerini ve birbirlerini dinlemeyi öğrenirken aynı zamanda yaratıcı bir şekilde ifade etmeyi de öğrenirler. Hikaye, şarkı, oyun ve pozları harmanlayan çocuklar, çok duyumsal bir ortamda eğitim alırlar; kinestetik, görsel ve işitsel öğrenmeyi keşfederler.
Çocuklar için yoga eğitimi yalnızca güç, koordinasyon, esneklik ve denge değil, aynı zamanda beden algısı, daha iyi odaklanma, konsantrasyon ve kendine güven geliştirirken çocukları rahatlamaya ve eğlenmeye teşvik eder.
California Üniversitesi tarafından Los Angeles okulundaki çocuklara 2003 yılında yapılan bir araştırmaya göre, düzenli yoga eğitimi almış olan çocukların, benlik saygısı ve genel sağlık durumu, akademik performans konularında ve hatta disiplin sorunlarında önemli bir iyileşme gözlemlenmiştir. Öğrenciler daha rahat hissettikçe akranlarına daha saygılı davrandıkları da araştırma sonucunda çıkan bir diğer sonuçtur.

cocuk-yogasi-2

Çocuk yogası eğitimlerini, örnek olarak jimnastik dersleri gibi, müzik ve oyunları birleştiren diğer hareket temelli etkinliklerden farklı kılan şey nedir? Muazzam bedensel ve zihinsel faydalarının yanı sıra, yoga pratiğinin merkezinde saygı ve onur ilkelerinin olmasıdır.
Bir yoga sınıfında çocuklar genellikle büyülü bir yolculuğa çıkıyor ve birçok kültür ve mekan hakkında bilgi edinebiliyor. Yoga pozlarının bazıları hayvanların duruşlarından esinlenilerek oluşturulduğu için çocuklar farklı hayvan yaşama ortamları, nesli tükenmekte olan türler ve hatta geri dönüşüm hakkında bile bilgi sahibi olabilirler.
Çocuklar doğayla ve özellikle hayvanlarla içsel bir yakınlığa sahiptir. Yeryüzünü, yaşayanları, insanları, ve hayvanları öğrenip ilgilenmeyi anlıyor ve bunun tadını çıkarıyorlar. Bu nedenle yoga, içsel ve dış dünya odaklı bütünsel bir uygulamadır. Ama her şeyden önemlisi çocuklar için yoga eğlencelidir!

cocuk-yogasi-3

Çocuk Yogası Eğitmenlerine Ne Görevler Düşüyor?
Yoganın çocuklar tarafından anlaşılabilmesini sağlamak için yaşa bağlı olarak birçok etkileşim metodu bulunmaktadır. Bu uygulamaların tecrübeli eğitimciler tarafından gerçekleştiriliyor olması çocuklarınızın yoga ile güçlü bağlarının oluşmasına ve hayata çok daha pozitif bakmasını sağlamaktadır. Ve ne var biliyor musunuz? Gerçekten, çocuklar için uygulanan yoga eğitimlerinin tamamında işe yarıyor! Bunu biliyoruz çünkü birçok eğitim gerçekleştirdik.
Tara Yoga İzmir olarak çocuk yogası eğitmenlik eğitimlerimizle gerçekten bir fark yaratabileceğimize inanıyoruz. Yeni eğitmenler yetiştirerek, gelecek nesillere çocuk yogası eğitimleriyle bizlerin sahip olamadığı pek çok fırsat sunmuş oluyoruz. Dünyayı daha dikkatli ve olumlu bir şekilde görmek ve etkileşim kurmak için oldukça önemli bir şans…

Tara Yoga İzmir’de Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi
Belirli dönemlerde Tara Yoga İzmir bünyesinde birbirinden değerli hocalarımız eşliğinde gerçekleştirilen Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi dersleri sayesinde sizler de başarılı birer eğitmen olabiliriniz. İstenilen gerekliliklerin karşılanması akabinde almaya hak kazanacağınız onaylı sertifikalarınız sayesinde çocukların eşsiz yoga dünyasına adım atabilirsiniz.

Cevap yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.


*